αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
+ + + + +

Τζόκερ

Το Τζόκερ είναι από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ που παίζονται περισσότερο στα πρακτορεία αποτελώντας βασική επιλογή για όσους κυνηγούν τα μεγάλα κέρδη.
Η μεγάλη δημοτικότητα του παιχνιδιού και τα συχνά τζάκποτ που πραγματοποιούνται έχουν αυξήσει κατά πολύ το τζίρο που γίνεται σε κάθε κλήρωση και κατ’ επέκταση τα έσοδα της εταιρίας.
Το Τζόκερ παρουσιάστηκε στο ελληνικό κοινό το 1997 και σύντομα αγκαλιάστηκε από τους παίκτες. Στην πορεία έγιναν μικρές επεμβάσεις που δεν αλλοίωσαν τον χαρακτήρα του παιχνιδιού απλά θεσμοθέτησαν συγκεκριμένα ποσά κέρδους για ορισμένες κατηγορίες.
Παράλληλα υπήρξαν και παρεμβάσεις που αφορούσαν την εμφάνιση και την λειτουργικότητα του δελτίου, βελτιώνοντας χαρακτηριστικά όπως το πεδίο μελλοντικών κληρώσεων και άλλα.
 Όνειρο για κάθε παίκτη παραμένει όμως η πρόβλεψη του τυχερού συνδυασμού 5+1.


Στόχος παιχνιδιού και κατηγορίες κερδών


        Ο πίνακας κερδών για το Τζόκερ χωρίζεται σε οκτώ κατηγορίες ( 5+1, 5, 4+1, 4, 3+1, 3, 2+1, 1+1). Στην κατηγορία 5+1 επιτυχών προβλέψεων μοιράζεται το 19,90% των ακαθάριστων εισπράξεων κάθε κλήρωσης ενώ στην κατηγορία 5 επιτυχών προβλέψεων μοιράζεται το 8,85%.
Για τις υπόλοιπες κατηγορίες υπάρχει συγκεκριμένο ποσό που κερδίζει ο παίκτης και για το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε στην ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ.
Σε περίπτωση τζάκποτ πρώτης κατηγορίας, δηλαδή αν δεν βρεθεί δελτίο που να έχει προβλέψει με επιτυχία τους πέντε αριθμούς συν τον αριθμό Τζόκερ, το ποσό μεταφέρεται στην επόμενη κλήρωση αναζωπυρώνοντας το ενδιαφέρον των παικτών.


Πώς συμπληρώνεται ένα δελτίο τζόκερ
Ας δούμε όμως πως συμπληρώνουμε ένα δελτίο.
Σε κάθε δελτίο Τζόκερ υπάρχει ένα πεδίο με 45 αριθμούς ( 1-45 ) από όπου πρέπει ο παίκτης να επιλέξει 5 νούμερα και ένα δεύτερο πεδίο με 20 αριθμούς ( 1-20 ) από όπου πρέπει να επιλέξετε τον αριθμό Τζόκερ.
Τα δύο αυτά πεδία επαναλαμβάνονται  4 φορές για να μπορεί ο παίκτης να συμμετάσχει με διαφορετικούς συνδυασμούς αριθμών, με το ανάλογο κόστος φυσικά.
Η συμπλήρωση ενός δελτίου με 5 αριθμούς από το πρώτο πεδίο και 1 αριθμό από το δεύτερο, αποτελούν μία στήλη και κοστίζει σήμερα 0,5€ . Αν εσείς επιλέξετε περισσότερους αριθμούς σε κάθε πεδίο αυξάνει κατά πολύ το κόστος του δελτίου αυξάνοντας όμως παράλληλα και τις πιθανότητες να πετύχετε τους τυχερούς αριθμούς.
 Στο δελτίο υπάρχουν και άλλα πεδία που αφορούν κωδικούς για συστήματα, το Πρότο και τις μελλοντικές / συνεχόμενες κληρώσεις (όπου δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής του ίδιου δελτίου σε μελλοντικές / συνεχόμενες κληρώσεις και πόσες θα είναι αυτές).
Η κατάθεση δελτίων μπορεί να γίνει μέχρι και μισή ώρα πριν την έναρξη των κληρώσεων που γίνονται Πέμπτη και Κυριακή στις 21:00. Η κατάθεση των δελτίων γίνεται αποκλειστικά σε κάποιο πρακτορείο του ΟΠΑΠ.


Συστήματα στο τζόκερ

         Η εφαρμογή κάποιου συστήματος που δίνει στον παίκτη να επιλέξει περισσότερους των 5 αριθμών πληρώνοντας μικρότερο αντίτιμο, είναι συχνή αν και κρύβει μεγάλους κινδύνους.
Με ένα σύστημα μπορείτε να επιλέξετε περισσότερους αριθμούς αλλά δεν πληρώνεται για όλες τις στήλες που δημιουργούνται άρα κατ’ επέκταση  οι στήλες αυτές δεν πληρώνονται αν κληρωθούν.
Μπορεί λοιπόν να προβλέψετε το τυχερό 5+1 και τελικά να μην πληρωθείτε το ποσό που ορίζει η συγκεκριμένη κατηγορία αλλά αυτό μίας υποδεέστερης. Το αν αξίζει το ρίσκο μπορείτε να το αποφασίσετε μόνο εσείς.


Τζοκερ : Μεταβλητά συστήματα , ποιο είναι το καλύτερο ;

Πολλοί είναι οι παίχτες που επιλέγουν τα μεταβλητά συστήματα. Ποιο είναι το καλύτερο όμως από αυτά, πάντα με βάση τις πιθανότητες ;

Ας τα πάρουμε με τη σειρά και θα δούμε.


Κωδικός
Επιλεγμένοι αριθμοί
Στήλες
Πιθανότητες
45
7
5
23,8 %
35
8
6
10,70 %
34
9
9
7,10 %
25
9
30
23,80 %
24
10
14
5,55 %
23
10
51
20,24 %
15
11
22
4,76 %
14
12
38
4,80 %
13
13
54
4,20 %
12
15
118
3,93 %


Συμπέρασμα: Αυστηρά με βάση τις πιθανότητες τα καλύτερα συστήματα είναι τα 45 και 25 με πιθανότητες 23,8 %

beta-win.blogspot.com  : Πρέπει να γνωρίζετε ότι για να έχετε δικαίωμα να παίξετε πρέπει να είστε άνω των 21 ετών και όλα τα τυχερά παιχνίδια πρέπει να αντιμετωπίζονται με οικονομική σύνεση. Για αυτούς τους λόγους αν είστε ανήλικος ή αντιμετωπίζεται πρόβλημα εθισμού στο τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια σας συνιστούμε να μην συνεχίσετε την περιήγηση στην ιστοσελίδα μας.

beta-win.blogspot.com : Πρέπει να γνωρίζετε ότι για να έχετε δικαίωμα να παίξετε πρέπει να είστε άνω των 21 ετών και όλα τα τυχερά παιχνίδια πρέπει να αντιμετωπίζονται με οικονομική σύνεση. Για αυτούς τους λόγους αν είστε ανήλικος ή αντιμετωπίζεται πρόβλημα εθισμού στο τζόγο και τα τυχερά παιχνίδια σας συνιστούμε να μην συνεχίσετε την περιήγηση στην ιστοσελίδα μας.
Flag Counter